For et par uger siden var det den ældste storebrors fødselsdag – hurra! Han ville frygteligt gerne have et bugnende frankofilt kagebord – men så igen, hvem katten vil ikke gerne have det?! Det betød jo så, at samtlige familiemedlemmer tog udfordringen op og insisterede på at smide den lækreste sag på bordet. Der var både en tarte tatin med syrlige æbler fra haven, en fragilite med nougatcreme og friske brombær, en mazerinkage (yes, den der syntetiske tankstationskage, bare i hjemmebagt version og uden syntet!), en sprød hindbærtærte og så en Gateau Marcel med granatæblekerner. Hvilken stod jeg mon bag?
Korrekt, det var nemlig en Gateau Marcel jeg smed i kagepuljen. Og fordi du har gættet rigtigt, får du her mit take på sådan en lækkerbisken:
Bund:
1) 85gr smør, 180gr choko
2) 70gr blommer
3) 50gr sukker, 180gr hvider + en anelse salt
Smelt 1 over et vandbad, lad køle lidt og rør 2 i. Pisk 3 og vend forsigtigt med chokoblandingen. Smid i smurt form og bag ved 180grader i ca 20-30min eller til færdig. Sæt til side til afkøling (bare ikke i køleskabet).
Mousse:
1)125gr choko + lidt salt
2) 100gr blommer, 75gr sukker
3) 150gr hvider + et drys sukker
Smelt 1. Pisk 2 og vend i 1. Pisk 3 til en sej marengs og vend i chokoblandingen. Fordel på den afkølede bund.
Sæt hele baduljen til køling – husk at dække den til. Når moussen har sat sig efter nogle timer, drys med øko-kakao og smid en valgfri frugt/choko shavings/hvad-du-nu-føler-for på toppen. HAPS!
Har du nogle spørgsmål, så bare spørg løs. Rigtig god fornøjelse med det!